top of page
Nikki Remkes, Sr. HR adviseur en recruiter

Nikki Remkes

Sr. Adviseur HR strategie & recruitment

Nikki is als ervaren adviseur in werving & selectie, talentmanagement, HR-strategie en interim-management, sinds september 2023 verbonden aan Ondernemersadviseurs, sectie Management & Organisatie. Hij is meer dan 10 jaar actief in verschillende branches, heeft uitgebreide kennis van de rekruteringsmarkt en een uitgebreid netwerk van contacten die kunnen helpen het juiste talent voor jouw bedrijf te vinden. Nikki staat bekend om zijn heldere communicatiestijl en de kunst om complexe zaken begrijpelijk te maken. Omdat hij niet bang is om buiten de gebaande paden te denken, biedt hij ondernemers oplossingen op maat die vaak echt uniek zijn. 

Je kunt Nikki bij Ondernemersadviseurs inschakelen bij HR- en rekruteringsvraagstukken voor strategisch advies, oplossingen en resultaten op maat.

Nikki Remkes is een ervaren HR adviseur en recruiter met groot netwerk van kandidaten

Contact met Nikki?

Bel 085 06 06 745 of stuur Nikki een bericht met onderstaand formuliertje:

Cream Abstract.jpg

Werkervaring

Ik ben een professional die graag uitgedaagd wordt, graag anderen wil ontwikkelen en een positieve impact wil hebben op het bedrijf van de opdrachtgever. Ik ben multi-oplossingsgericht, gedreven door “dat kan niet” en ervaren in meerdere verschillende (niche)markten. Ik leg makkelijk verbindingen en ontwikkel relaties, of dat nu op de werkvloer is of in de boardroom, waardoor ik een groot netwerk heb opgebouwd. Dit is ontstaan mede dankzij mijn nationale en internationale ervaring in verschillende branches en op alle niveaus van management. Dat netwerk helpt mij ook in het behalen van resultaten in bijvoorbeeld werving & selectie, daar waar anderen dat niet lukt met grootschalige inzet van media.Voor mij is de intake van elk vraagstuk altijd cruciaal. Het is altijd maatwerk, "one size doesn't fit all".

Samenvatting 
Nikkie Remkes
2010 - heden

In september 2023 toegetreden tot Ondernemersadviseurs als senior Adviseur & Interim voor HR-vraagstukken, met een accent op werving & selectie, talent management, HR strategie en interim management. 

Sr. Adviseur HR strategie & Recruitment
Ondernemersadviseurs b.v.
Sep 2023 - heden

Recruitment Management ad interim voor deze accountants- & adviesorganisatie.

Recruitment Manager
Alfa Accountants & Adviseurs
jun 2023 - heden

Primaire taak was de wervingsstrategie op te zetten en uit te voeren. Greenfield, schaalbaar binnen een EdTech-omgeving. Het dagdagelijks aansturen van een team van 4 FTE (recruiters en een marketeer).

Mondiaal Recruitment Manager
Goodhabitz
nov 2022 - jun 2023

Deze functie omvatte Recruitment, Talent Management en Fusie & Overname/M&A en HR Business Partners. In eerste instantie ben ik aangenomen als senior recruitment adviseur en leid ik het recruitment team (3 tot 20 FTE) en breng ik recruitment naar een hoger niveau. Functies varieerden van overhead tot frontline vacatures. Gemiddeld maakte mijn team jaarlijks ongeveer 1100 aanwervingen. Na 1 jaar en 4 maanden ben ik doorgegroeid naar de rol van Manager HR Specialisten en HR Business Partners (8 tot 22 FTE). Belangrijkste resultaten:

• Meerdere accounts succesvol gemobiliseerd tot 350 FTE;

• Bespaard tot 1,5 miljoen recruitment kosten per jaar;

• Succesvol leidinggegeven aan meerdere strategische projecten op het gebied van werving, talentmanagement, onboarding, herstructurering, D, E & I, IT en culturele (gedrags)veranderingen.

Manager HR Specialisten
Sodexo Nederland
2019 - Okt 2022

Als onderdeel van het Continental European Sales Management Team was ik verantwoordelijk voor de werving van talent voor niche zakelijke Retail activiteiten in 12 landen (165+ winkels), management recruitment team (2-4 FTE) en indirect management van winkels (220 FTE). . Functies varieerden van het Management Team tot Store Managers. Ik was verantwoordelijk voor elke aanwerving en beheerde elke aanvraag van begin tot eind. Belangrijkste resultaten:

• Met succes meer dan 150 medewerkers aangenomen in twee jaar tijd in 12 landen, met een gemiddelde omzetstijging van 35%;

• De wereldwijde lancering van een nieuwe ATS, wervingswebsite en onboarding-module succesvol en zonder incidenten geleid;

• Succesvolle aansturing van de rekrutering voor het uitbreidingsproject in Nederlands, Frans en Duitstalig gebied.

Retail Recruitment Business Partner / Talent Acquisitie Adviseur
Games Workshop PLC
apr 2014 - jul 2019

In deze rol was ik verantwoordelijk voor de proactieve sourcing van kandidaten voor nichevaardigheden voor mijn portefeuille van 42 klanten die ik zelf heb ontwikkeld. Ik heb rollen vervuld van junior tot directieniveau. Ik had (waarnemend) lijnmanagement verantwoordelijkheden (2-12 fte) en gaf (technische) trainingen aan nieuwe starters.

IT en Finance Recruitment Consultant / Headhunter
Aston Carter International
jan 2012 - apr 2014

Organiseer, begeleid en verkocht een grote variatie aan evenementen waarin studenten toekomstige werkgevers kunnen ontmoeten, variërend van overheidsinstellingen, NGO's tot multinationale technologiebedrijven. Ik onderhandelde zelf met de klanten over de omvang van de evenementen en de tarieven.

Arbeidsmarktcoördinator
Maastricht University
sept 2010 - dec 2011
Cream Abstract.jpg

Opleidingen

Bachelor European studies
UNU-Merit / Maastricht University
2007 - 2010
Diploma behaald
Master Public Policy & Human Development
UNU-Merit / Maastricht University
1985 - 1987
Diploma behaald
Excutive coaching
Holon Groep
Leergang People Management
Boertien Vergouwen Overduin
Talent management
Lynda
Cream Abstract.jpg

Publicaties en prijzen

Unaniem benoemd voor het High Potential Program door het Directiecomité en beloond met bedrijfsaandelen
Sodexo
2021
Uitzonderlijke prestatiebonus toegekend als het enige lid van het managementteam van Continentaal Europa
Games Workshop PLC
2018

Nikki's artikelen

Kennisbank Ondernemen

bottom of page