top of page
Patrick Vijgen, directie-lid en Sr. Bedrijfsadviseur

Patrick Vijgen

Directeur  Sr. Bedrijfsadviseur & coach

Zeer ervaren en integere adviseur, sparring partner en financiële coach voor ondernemers in het MKB. Zijn specialisaties liggen in financieel management, salarisadministratie en coaching van ondernemers op basis van datagericht sturen. Patrick heeft met zijn expertise ervaring in een diversiteit aan branches, met daarbinnen een sterke specialisatie voor horeca. Door de jaren heen een netwerk van ondernemers, specialisten, adviseurs mogen toevoegen en behouden. Praktijkdier met een dikke 20 jaar aan ervaringen. Al die ervaringen in 2016 ingebracht als oprichter van Financial Innovation Group b.v., wat nu Ondernemersadviseurs is. Patrick heeft binnen de directie de management portefeuilles organisatiecultuur en interne vertrouwenspersoon. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de productgroep Personeelsadministratie en HR portal. Voor klanten is Patrick als Sr. adviseur actief in de financiële advisering en rapportages en financial coaching.

Patrick Vijgen is een ervaren en ondernemende Financieel adviseur en coach.

Contact met Patrick?

Bel 085 06 06 745 of stuur Patrick een bericht met onderstaand formuliertje:

Cream Abstract.jpg

Werkervaring

Na de reguliere opleidingen in 1998 direct begonnen met werken. Eerste sollicitatie terecht gekomen bij een groot Staalbouw bedrijf op de financiële administratie. Na twee maanden werd de controller langdurig ziek en heb ik zijn functie moeten overnemen. Dat werd dus een snelcursus leiding pakken, verantwoording nemen en alle voortkomende werkzaamheden op een administratie beheersen en controleren. Beste leerschool ever. Nadat ik alles uit deze functie gehaald had en geen uitdagingen meer waren, even een tussenstop gemaakt bij een accountants bedrijf. Jaarrekening maken, jaarrekeningen maken en jaarrekening maken en diverse fiscale aangiften. Nauwelijks klanten contact en puur uren maken. Alleen theoretisch werk. Was even prima. Daarna de uitdaging aangegaan en de overstap gemaakt naar een Hospitality Groep in Weert. Groei gefaciliteerd van 5 naar 12 bedrijven met uiteindelijk 250 collega’s. Daar in aanraking gekomen met financieel- en cashmanagement. Verder vooral bezig zijn met het opzetten van nieuwe bedrijven, processen, AOIC’s, cashmanagement en personeelsadministraties. Daarnaast een afdeling opgezet die zich vooral bezig hield met het begeleiden van soortgelijke (horeca) ondernemingen en deze te voorzien van alle management informatie. (luxe administratie kantoor). In 2017 de overstap gemaakt naar een heel ander soort bedrijf. In de functies van controller Geonius, divisiemanager GNS Financial Services VC en adviseur MKB bedrijven. +/- 35 klanten. Fantastische carrière. Alles kwam aanbod. Behalve een ding: Het ondernemerschap. Daarom eind 2016 Financial Innovation Group b.v. opgericht waarbinnen ik me vooral bezig hield met management informatie, strategie en beleid. Begin 2023 is deze onderneming overgegaan in Ondernemersadviseurs, alwaar ik directie-lid ben ben en natuurlijk het grootste deel van mijn tijd met veel plezier bezig ben als adviseur, coach en sparring partner van vele tientallen MKB-ondernemers die al jaren trouwe klant zijn.

Mijn motto is: Als je goed kunt delen, kun je ook vermenigvuldigen.

Samenvatting 
Patrick Vijgen
1998 - heden

Met Financial Innovation Group was ik al voorloper als het gaat om digitalisering van administratief werk en op het leveren van maandelijke managementinformatie waarop de ondernemer concreet kan sturen, daarbij gebruik makend van mij coaching en sparring. Door de stap met FIG naar OA te maken versnel, verbreed en professionaliseer ik deze route verder: OA is een hyper modern administratie- en advieskantoor voor het MKB. Door de nog vergaande digitalisering van de boekhouding blijven de kosten van dit werk voor onze cliënten laag en concentreren wij ons op de managementinformatie uit die administratie zodat jij als ondernemer beter en eenvoudiger kunt sturen en plannen. Samen met onze advisering en bedrijfsbegeleiding op financieel, fiscaal, juridisch en strategisch gebied, helpen we client-ondernemers (nog) betere resultaten te behalen.

Directeur | Sr. Bedrijfsadviseur & coach
Ondernemersadviseurs b.v.
2022 - heden

Oprichter van Financial Innovation Group, een modern administratie- en advieskantoor voor het MKB. Door vergaande digitalisering van de boekhouding blijven de kosten van dit werk voor onze cliënten laag en concentreren wij ons op de managementinformatie uit die administratie zodat jij als ondernemer beter en eenvoudiger kunt sturen en plannen. Samen met onze advisering en bedrijfsbegeleiding op financieel, fiscaal, juridisch en strategisch gebied, helpen we client-ondernemers (nog) betere resultaten te behalen. Met ingang van 2023 is Financial Innovation Group opgegaan in Ondernemersadviseurs.

Directeur | Bedrijfsadviseur
Financial Innovation Group
2016 - 2023

Als controller verantwoordelijke voor de verwerking en automatisering van de gehele financiële administratie van alle bedrijven van de groep. Het aansturen van de gehele administratieve werkprocessen. Salarisadministratie. Als Divisie manager verantwoordelijke voor de gehele financiële afdeling, die het moederbedrijf Geonius diende. Verder MKB adviseur voor externe klanten.

Controller | Divisie Manager | Adviseur MKB
Geonius – GNS Financial Services
2007 - 2016

Als controller verantwoordelijke voor de verwerking en automatisering van de gehele financiële administratie van alle bedrijven van de groep. Het aansturen van de gehele administratie werkprocessen. Salarisadministratie.

Controller
Westerhout Group / Accountancy
2001 - 2007

Als belastingadviseur voor ondernemers in de zorg verantwoordelijk voor de financiële administratie, belastingen (omzet-, inkomsten- en vennootschapsbelasting) en het samenstellen van jaarrekening.

Assistent Belastingadviseur - salarisadministrateur
Smeets Accountancy
2000 - 2001

Als assistent controller ondersteunde ik de controller van dit MKB bedrijf met een diversiteit aan administratieve werkzaamheden.

Assistant controller
Staalbouw Leunissen
1998 - 2000
Cream Abstract.jpg

Opleidingen

Middelbare detailhandel school en Meao Bedrijfsadminstratie
MDS en MEAO BA
1994 - 1998
Diploma behaald

HBO opleiding tot salarisadministrateur 
Hogeschool Eindhoven
2000 - 2002
Diploma behaald

Master of Business Administration
MBA
2003 - 2005
Diploma behaald

Diverse vakstudies Register Belastingadviseurs
RB Academy
2010 - 2017

Houder administratiekantoor
NAH Opleidingen
2008 - 2009

Diverse studies Exact DOS, Globe en online.

Exact specialist
Exact opleidingen
2010 - 2018
Cream Abstract.jpg

Publicaties en prijzen

Award van Exact voor het daadkrachtig ondersteunen van ondernemers op weg naar hun succes.

Gouden Luca Level 1
Exact
2020
bottom of page