top of page
Nol Daems, Jr. advies online marketing en juridische zaken

Nol Daems

Jr. Online marketing & juridisch adviseur

Nol, geboren in 2002, is één van de jonge talenten binnen het team van Ondernemersadviseurs. Hij bevindt zich momenteel in de afrondingsfase van zijn HBO-Rechten studie. Zijn interessegebied strekt zich echter verder uit dan alleen het recht; technologie en e-commerce sluiten naadloos aan bij hem aan. Als jonge ondernemer heeft Nol het ondernemersgevoel in zich zitten en combineert hij zijn juridische kennis en brede interessegebieden met het ondernemerschap.

Als oprichter van VinylSolutions, zijn eigen onderneming, richt Nol zich op het ontwerpen, produceren en verkopen van (veelal) 3D-geprinte producten. Zo is hij goed bekend met alle aspecten die bij e-commerce komen kijken. Hij heeft uitgebreide ervaring met zijn eigen webshop en met online verkoopplatformen zoals Bol.com, Amazon en Etsy. Hier komen dan ook zijn kwaliteiten op het gebied van recht, technologie en ondernemerschap samen.

Bij Ondernemersadviseurs vervult hij de functie van Jr. juridisch adviseur (HBO-jurist), Jr. adviseur content marketing en assistent webdesigner. Hij schrijft (juridische) content voor onze eigen databank en is actief op het gebied van websiteoptimalisatie (SEO en SEA). Tevens ondersteunt hij ook bij het ontwerpen en ontwikkelen van websites.
 

Nol Daems assisteert bij content marketing, SEO, SEA, webdesign en juridische zaken

Contact met Nol?

Bel 085 06 06 745 of stuur Nol een bericht met onderstaand formuliertje:

Cream Abstract.jpg

Werkervaring

Jr. Online marketing & juridisch adviseur
Ondernemersadviseurs b.v.

apr 2024 - heden

Ik assisteer senior juristen bij juridisch advieswerk en bij het produceren van juridische content voor de Kennisbank Ondernemen. Daarnaast assisteer ik bij content maketing, SEO, SEA, social media marketing en website-onderhoud.

 
Stagiaire Juridische zaken en kennisbank
Ondernemersadviseurs b.v.
sep 2023 - apr 2024

Als stagiaire assisteer ik juridische adviseur bij advieswerk en schrijven van juridische artikelen voor de Kennisbank ondernemen.
 
Eigenaar, Ondernemer
VinylSolutions
April 2022 - heden

Ontstaan uit liefde voor muziek en vinylplaten, begon ik met het ontwerpen en zelf produceren van eigenaardige ophangsystemen om LP hoezen aan de muur tentoon te stellen. Dit product bleek goed aan te slaan, waardoor ik mij begon te richten op het ontwikkelen van meer variaties en zodoende heb ik meerdere nieuwe producten op de planning staan. Naast het standaard assortiment dat ik aanbied, experimenteer ik ook met andere productgroepen. Op verzoek ontwikkel ik ook producten, die vervolgens bijvoorbeeld als "no-label" producten kunnen worden doorverkocht. Op deze manier heb ik mijn eerste stappen gezet in de wereld van e-commerce.

Wat mijn onderneming zo interessant maakt, is dat ik betrokken ben bij elke stap van het proces. In plaats van het inkopen of dropshippen vanuit andere landen, ontwerp ik alles zelf, vanaf de tekentafel tot aan het produceren met 3D-printtechnologie, en het inpakken en verzenden naar de klant. Dit geeft mij de kans om invloed uit te oefenen op elk aspect van mijn bedrijf en om precies de unieke service te bieden met de personal touch die ik voor ogen heb. 

 
Computerspecialist
Fiksi b.v. 
november 2022 - heden

In mijn rol als computerspecialist bij Fiksi draag ik de verantwoordelijkheid voor het oplossen van technische kwesties met betrekking tot computers en dergelijke. Ik verstrek technische ondersteuning en advies aan zowel particuliere klanten als MKB-bedrijven.
Stagiaire Juridisch medewerker 
Legal Lab, Sittard
april 2022 - juli 2022

Als derdejaars juridisch stagiaire bij Zuyd Legal Lab was ik betrokken bij verschillende aspecten van juridisch werk. Mijn taken omvatten onder andere het uitvoeren van juridisch onderzoek, opstellen van juridische documenten en het adviseren van cliënten. Verschillende rechtsgebieden, waaronder contractenrecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht en privacyrecht zijn aan bod gekomen.
Stagiaire Bezwaar en Beroep
Gemeente Maastricht, afdeling beleid & juridische zaken
april 2022 - juli 2022

Als tweedejaars juridisch stagiaire bij de gemeente Maastricht op de afdeling Bezwaar en Beroep assisteerde ik bij het behandelen van bezwaar- en beroepsprocedures. Mijn taken omvatten onder meer het analyseren van juridische vraagstukken en het ondersteunen van juridische medewerkers bij het voorbereiden van hoorzittingen en gerechtelijke procedures. Ook was ik betrokken bij het beheren van dossiers, het verzamelen van relevante informatie en het onderhouden van contacten met betrokken partijen. Bestuursrecht en omgevingsrecht zijn veelal aan bod gekomen.
Horeca
Verschillende werkgevers
september 2021 - februari 2023

 
Assistent Binnendienst
Scholten Taxaties
maart 2021 - december 2021


Het voorbereiden en afwerken van taxatiedossiers, ondersteuning bieden bij het behandelen van WOZ-bezwaren en het uitvoeren van overige administratieve taken. Veel kennis vergaard over vastgoed. 
Verkoopmedewerker
Praxis Maastricht Belvédère
juli 2018 - oktober 2020

Klanten adviseren, bestellingen opmaken, maatwerk zagen et cetera. Veel praktijk ervaring opgedaan. 

 
Cream Abstract.jpg

Opleidingen

Havo, Economie & Maatschapij
Bonnefanten College, Maastricht
2015 - 2019
Diploma behaald

 
HBO-Rechten
Hogeschool Zuyd, Sittard
2019 - heden

Specifieke keuzemodule gekozen als Bedrijfsjurist. Dit was een simulatiemodule waar ik diverse afdelingen van bedrijven adviseerde en problemen oploste. Nadruk lag op ondernemingsrecht, onderhandelen, contracteren, AVG en legal tech.

Nol's artikelen

Kennisbank Ondernemen

bottom of page